מאפיית העוגות השרופות

”מאפיית העוגות השרופות” הינה מאפיה כשרה בבעלות יהודים הנקראת ‪Forno Boccione, נמצאת ממש מול בית הכנסת הגדול ברובע היהודי והיא ייחודית בצורה יוצאת דופן וחובה לטעום את העוגה שלהם.

הייחודיות שלה נובעת מכך שהם "שורפים" את העוגה בצורה שונה ומיוחדת וכולם קונים שם (גם לא יהודים) וזו אטרקציה בפני עצמה..מדובר במאפיה מאוד קטנה ועתיקה וקונים לפי משקל חתיכה מהעוגה ויש כמה טעמים..עוגת גבינה ושוקולד פשוט משגעת!

מאפיית העוגות השרופות ברומא – סוד מתוק בלב הרובע היהודי

בלב הפועם של הרובע היהודי של רומא, בצמוד לבית הכנסת הגדול ומול מוזיאון יהדות רומא, מסתתר סוד מתוק, אפוף ריח של מסורת, טעמים עמוקים וקסם יהודי איטלקי שורשי: מאפיית העוגות השרופות "פורנו בוצ'יונה" (Forno Boccione). למרות גודלה הצנוע – דלת אחת קטנה וללא שלט – מדובר באחד המקומות המדוברים ביותר ברומא בקרב מקומיים, תיירים, יהודים, נוצרים, שפים, סלבס וסתם חובבי אוכל טוב. כל מי שיודע, עומד שם בתור – לפעמים 10 דקות, לפעמים גם חצי שעה – רק כדי להשיג חתיכה מהעוגה הבלתי נשכחת.

אפייה בוערת של מסורת – איך נולדה "עוגת הגבינה השרופה"?

"פורנו בוצ'יונה" היא מאפייה משפחתית יהודית שנוסדה לפני למעלה ממאה שנה, ומנוהלת כיום על ידי נשים יהודיות רומאיות שהעבירו את הסודות מדור לדור. אבל בניגוד למה שאולי תצפו – הן אינן מנסות לייפות את העוגות שלהן או ליצור מראה גימור מוקפד. למעשה, כל תהליך האפייה כאן נועד לייצר תוצאה שנראית כמעט כמו טעות: שכבת קרום עבה, כמעט שחורה, חרוכה מבחוץ – שמסתירה מתחתיה את אחת מעוגות הגבינה הטובות בעולם.

העוגה עצמה – שילוב של גבינה רכה, שבבי שוקולד ובצק פריך – נאפית בחום גבוה מאוד, עד שהשכבה העליונה מתכהה כמעט לשריפה. אבל בפנים? הפלא קורה: טעם עדין, גבינה קרמית עם ניחוח וניל עדין ושוקולד שמתמסמס בפה. זאת עוגה שמחייבת אותך לעצור רגע, לעצום עיניים ולומר לעצמך: איך לא הכרתי את זה קודם?

מה הופך את המקום לכל כך מיוחד?

למרות שמדובר בעסק קטן ועמוס תמיד, אין תפריטים, אין שילוט נוצץ, אין אפילו שם רשמי על הדלת. יש רק מאפים – כמה סוגים בלבד, לפי יום. הצוות כולו נשים, מדברות בעיקר איטלקית ורומנייט (הניב היהודי של יהדות רומא), לא מנסות לשווק או למכור, פשוט ממשיכות במסורת שלהן באדיקות.

המקום מתפקד כמו שעון – מגיעים, מצביעים על מה שרוצים, מקבלים חתיכה לפי משקל (ולא לפי פרוסה), משלמים ויוצאים. אין מקומות ישיבה, אין קפה. זה לא מקום "לשבת בו" – זה מקום שעוצרים בו בדרך – ואז חוזרים שוב. כל רומאי יגיד לך – את העוגה הזו אוכלים ברחוב, כשהיא עוד חמימה ביד.

העוגות שכולם מדברים עליהן

המאפייה מייצרת כמה סוגים של עוגות, כולן ייחודיות, אך שתי הגיבורות הבלתי מעורערות הן:

עוגת גבינה ושוקולד "השרופה"

זו היא-היא הכוכבת. הבסיס הוא תערובת גבינה רומאית מסורתית (לרוב ריקוטה), שוקולד צ'יפס, ביצים, סוכר ומעט קמח – הכל בתוך קליפת בצק חמאתי. אבל הסוד הוא כאמור האפייה – טכניקה נדירה שבה מקריבים את המראה החיצוני כדי לקבל עומק טעמים. השכבה השרופה לא רק מוסיפה מרקם – היא מספקת טעם מעושן ומריר שמאזן את המתיקות הפנימית באופן מושלם.

עוגת ריקוטה עם דובדבנים

עוד עוגה נפוצה במקום, פחות שרופה אך עדיין ייחודית, היא עוגת הריקוטה עם דובדבני אמרנה (Amarena). כאן מדובר בשילוב מתוק-חמצמץ, מושלם לאוהבי גבינות עדינות. גם היא נמכרת לפי משקל, חתוכה ביד גסה ובאהבה רבה.

למה זה כל כך רומאי – וכל כך יהודי?

הרובע היהודי של רומא הוא מהקהילות היהודיות העתיקות בעולם, עם היסטוריה רציפה של מעל 2,000 שנה. המטבח היהודי-רומאי משלב את חומרי הגלם המקומיים עם מסורות כשרות וידע עתיק – והתוצאה היא תפריט ייחודי שרק כאן אפשר למצוא. המאפים של בוצ'יונה, כמו העוגות, הביסקוויטים, הטורטה די ספינאצ'י (עוגת תרד), ועוגיות שקדים – כולם עוקבים אחר מסורת שמורה היטב. ומעבר לכך, עצם הבחירה "לשרוף" את העוגה – במקום להסתיר את השרוף – מספרת סיפור על עמידה בגאווה, על טעם שנוצר מתוך קושי, על אותנטיות.

טיפים סודיים למי שמתכנן לבקר

הגיעו מוקדם

המקום נפתח לרוב בשעה 08:00 בבוקר. אם תגיעו מוקדם – תזכו לעוגות חמות מהתנור. בשעות אחר הצהריים – לא תמיד נשאר.

בלי שאלות באנגלית

צוות המקום לא דובר אנגלית – מומלץ לבוא עם כמה מילים באיטלקית או פשוט להצביע. הם מאוד נחמדים, אבל לא תיירותיים.

תביאו מזומן

למרות שמדובר באיטליה של 2025, המאפייה עדיין לא תמיד מקבלת אשראי. תמיד טוב להגיע עם שטרות של 5 או 10 אירו.

אוכלים ברחוב

אין מקומות ישיבה – אבל ממש ליד יש ספסלים, מזרקות קטנות וצל ברחוב הראשי של הרובע. שלבו את זה עם קפה מהבר הסמוך – וחוויית בוקר רומאית מושלמת מובטחת.

איך להגיע?

המאפייה ממוקמת ברחוב Via del Portico d'Ottavia, מול בית הכנסת הגדול של רומא (Tempio Maggiore di Roma). ניתן להגיע בקלות ברגל מפיאצה ונציה (Piazza Venezia), הליכה של כ-10 דקות, או בעזרת חשמלית בקווים 8 או 3.

למי זה מתאים – ולמי פחות?

מומלץ ל:

  • חובבי מאפים ועוגות עם טעמים חזקים ומקוריים

  • מי שמחפש חוויה אותנטית ולא תיירותית

  • כל מי שבאמת אוהב גבינה ושוקולד

פחות מתאים ל:

  • מי שמחפש עוגות במראה "אינסטגרמי" או קונדיטוריה עם קפה

  • ילדים רגישים לטעמים חריפים או טעם קל של שרוף

  • אנשים המתקשים בעמידה בתור או בהתקשרות עם דוברי איטלקית בלבד

מילה אישית

אני עצמי הגעתי למקום כמעט בטעות – אחרי ששמעתי רמזים על "העוגה השרופה הכי טובה בעולם". התור לא היה קצר, אבל כבר מהרגע הראשון הרגשתי שאני חלק ממסורת. הריח היה משכר, הרעש מהתנור האותנטי, המבט בעיניים של האופה כשהיא חותכת עוד חתיכה ביד חשופה – כל אלה הפכו את החוויה לאחת האותנטיות והמרגשות ברומא. והטעם? שונה, חרוך, קרמי, עמוק – ובעיקר כזה שאי אפשר לשכוח.

error: Content is protected !!

כבר הצטרפת לקבוצת הפייסבוק שלנו?

הצטרפו לקבוצת המטיילים שלנו בפייסבוק ותקבלו המון טיפים, המלצות ומידע חשוב על רומא!